DEALER BERDAFTAR PUBLIC GOLD (A3332) TEL : 012-3522191
MENJUAL GOLDBAR DAN DINAR PUBLIC FINE GOLD INTERNATIONAL

Wednesday, February 23, 2011

Ilmu Pelaburan Emas


1. Emas adalah pelaburan jangka masa sederhana dan panjang. Ia memang  akan menguntungkan pelabur. Tempoh masa untuk pelaburan emas disarankan sekurang-kurangnya 1 tahun ke atas. Kesabaran penting kerana ia melibatkan proses menunggu harga emas naik dan turun.

2.  Beli emas dulu kemudian tunggu bukannya tunggu masa yang dirasakan sesuai untuk bermula.

3.  Sebagai komoditi, harga emas sentiasa ada turun naiknya tetapi di dalam jangka masa panjang harganya akan meningkat naik.

4.  Pelaburan emas tidak menjamin pendapatan tetap setiap bulan. Jika anda mahu menjana pendapatan setiap bulan maka pelaburan emas bukanlah jawapannya. Jawapannya ialah perniagaan emas :- anda kena melabur sambil berniaga emas.

5.  Pelaburan emas yang sebenar bukanlah dengan cara menyertai skim-skim pelaburan emas. Anda akan temui beberapa syarikat yang menawarkan pulangan lumayan jika anda melabur emas dengan syarikat mereka (contohnya memberikan pulangan tetap 2%-3% sebulan).  Ini kerana risikonya adalah tinggi. Sudah banyak syarikat yang menawarkan pelaburan emas telah diserbu oleh Bank Negara Malaysia atau cabut lari.

6. Semakin banyak ilmu yang anda perolehi maka menjana pendapatan dengan emas akan menjadi lebih mudah. Justeru anda perlu rajin membaca laman-laman web yang berkenaan emas. Contohnya ialah:

i. Kitco (www.kitco.com)
ii. The Bullion Desk (www.thebulliondesk.com
)
iii. Goldsilver.com (www.goldsilver.com)
iv. Mineweb (www.mineweb.com)
v. Casey Research (www.caseyresearch.com
)
vii. Bullionvault Gold News (http://goldnews.bullionvault.com/)
viii. World Gold Council (http://www.gold.org/)SETELAH ANDA MEMPERSIAPKAN MINDA ANDA......MARI MULAKAN 
SEKARANG>>>>.
 
~ ANDA TIDAK PERLU MENUNGGU UNTUK MEMBELI EMAS, ANDA PERLU MENGGUNAKAN KONSEP MULAKAN SEKARANG JIKA TIDAK ANDA YANG KETINGGALAN NANTI

No comments:

Post a Comment