DEALER BERDAFTAR PUBLIC GOLD (A3332) TEL : 012-3522191
MENJUAL GOLDBAR DAN DINAR PUBLIC FINE GOLD INTERNATIONAL

Wednesday, April 6, 2011

Public Gold di Harian Metro

   
Di atas adalah keratan akhbar Harian Metro yang melaporkan Public Fine Gold International Sendirian Berhad (PFGISB) membekalkan emas dalam bentuk goldbar, dinar dan syilling untuk dimiliki oleh orang ramai sebagai pelaburan melalui kaedah jangka pendek dan panjang. Manakala gambar yang dipaparkan adalah dua orang otai emas yang terkenal iaitu Pokli (Fazli) dan Syukor Hashim. Public Gold dah glamor jadi tak perlulah saya nak promote lebih2 he2. Sesiapa yang berminat dengan produk Public Gold dipersilakan contact saya ye.


Itu keratan berkenaan Public Gold, yang bawah ni pula kenyataan akhbar  KOSMO di halaman utama berkenaan emas yang diramalkan harganya melambung tahun ini.Ada orang kata, sampai bila2 pun dia tak mampu nak beli emas sebab harganya sentiasa meningkat. Dan ada orang kata sekarang ni nak beli barang keperluan, nak bayar bil2 semua guna wang kertas bukannya emas. Dan ada orang kata  beli emas berbaloi-baloi untuk jangka masa panjang sahaja. Jawapan kepada semua persoalan itu, ialah itu sebabnya kita perlu mempunyai ilmu emas. Ilmu emas tidak susah untuk diperolehi sekiranya kita rajin mentelaah atau pun dengan cara berguru dengan orang yang telah lama berpengalaman dalam dunia emas ( otai emas ). Gunakan kemudahan yang ada dan media yang tersedia untuk merungkai segala persoalan tersebut.BUAT YANG BARU NAK BERJINAK2 DENGAN PELABURAN EMAS PILIHLAH PRODUK YANG:


> SPREADNYA RENDAH (WE SELL-WE BUY ) - SPREAD YG RENDAH MEMBOLEHKAN ANDA MEMBUAT KEUNTUNGAN DENGAN CEPAT.

> PILIH PRODUK YANG  TIDAK BYK SONGEH SEPERTI TIDAK BOLEH POTONG COVER, TIDAK BOLEH CALAR  DAN LAIN2.. SBB IA BOLEH MEMPENGARUHI NILAI EMAS ANDA JUGA.
 * SAYA SENDIRI PERNAH TERBELI EMAS BYK SONGEH NI, NAK JUAL BALIK DENGAN HARGA MODAL PUN SUSAH..KENA TUNGGU LAMA BARU NAMPAK UNTUNG ..MANA TAKNYE JIKA TERPOTONG COVER SUSUT NILAI SEBANYAK 20-30%. SEBAB TU SAYA SUKA EMAS PUBLIC GOLD DAN SAYA SUKA EMAS YANG TAK BANYAK SONGEH.

> BANYAK2 KAN MENTELAAH ILMU2 EMAS DAN MENGHADIRI SEMINAR2 EMAS. SEBAB DIBIMBANGI ANDA SALAH MENUNTUT ILMU EMAS, JIKA KESEORANGAN. LAIN JADINYA NANTI. KALAU BELI UNTUK SIMPANAN PUN ANDA PERLU MEMPUNYAI ILMU SIMPAN EMAS SEBAB DIBIMBANGI EMAS ANDA DI SOSAH, MENANGIS TAK BERLAGU LE GAMOKNYE.  .


Ada ramai yang tertanya-tanya berkenaan dengan harga pasaran semasa emas dalam urusniaga jual beli emas di malaysia. Sebenarnya, harga emas retail ditentukan oleh federation of gold smith malaysia (fgjam), tetapi ia tidak semestinya tepat kerana ada banyak kedai emas yang tidak mengikut harga standard ini, sebagai contoh, kebanyakkan kedai2 emas di Kelantan menawarkan harga lebih rendah dari apa yang ditetapkan oleh fgjam, mungkin disebabkan terdapat terlalu banyak kedai emas di sana dan situasi ini menimbulkan pesaingan harga di antara kedai2 emas.

HARGA EMAS SEMASA MALAYSIA BOLEH DI LIHAT DISINI >http://www.fgjam.org.my/


2 comments:

  1. wah hari ni HOTFM sibuk bincangkan isu emas naik harga... kayala pelabur2 emas ni....

    ReplyDelete